Vakkundige renovatie van uw parket

 

Een mooie parketvloer gaat levenslang mee, maar kan door slecht onderhoud versleten lijken. Tijd voor renovatie! De hele vloer uitbreken en vervangen is niet nodig. Een renovatie volstaat om uw vloer in eer te herstellen. U schenkt uw parket een nieuw leven én spaart de kosten uit van een nieuw parket. Renoveren is ook ideaal om uw parket een volledig nieuwe look te geven.

1. Parket Schuren

De oude afwerking van de houten vloer wordt volledig weggeschuurd zodat het blanke hout overblijft. Eerst schuren we met de bandschuurmachine diverse keren met steeds fijner schuurpapier de vloer volledig kaal. De schuurmachine is voorzien van een professioneel afzuigsysteem waardoor het meeste stof en vuil opgezogen wordt. Eventuele schuurstrepen verwijderen we nadien met een poliermachine. Vooral bij sierparketten is dit nodig.

 

2. Parket Herstellen en Restaureren

Na een grondige stofzuigbeurt controleren we de vloer op beschadigingen. Die worden gerepareerd en loszittende delen worden vastgemaakt. Wanneer we het uitzicht en de patine van de vloer willen behouden, spreken we van restaureren. We bepalen de houtsoort en vervangen beschadigde elementen door nieuw hout.

 

3. Parket Afwerken

Net zoals bij nieuwe vloeren, moet het parket terug beschermd worden met olie, vernis, boenwas of hardwax. We geven u hier graag advies over. Bekijk in onze toonzaal de verschillende manieren van afwerking en de mogelijke kleurschakeringen!

Renovatie van 100-jarige parket

 

Onze klanten getuigen:

“Dankzij jullie zijn we erin geslaagd om onze ‘statige dame’ in 6 maanden weer bewoonbaar en mooi te maken. Dank jullie wel voor de fijne samenwerking.”

massief parket