Creëer uw unieke interieur, terras, tuinproject of gevelbekleding in hout

Of u nu uw interieur, terras, tuin of gevel wil aanpakken, hout is altijd een goed idee. Door de diversiteit in houtsoorten en toepassingen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Denk aan een prachtige pergola, overkapping of afscherming in uw tuin, een eigentijdse look voor uw terras, of magnifieke wandtegels en -bekleding in uw interieur. Ook de gevel van uw bijgebouw transformeren we graag met unieke houtsoorten, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Zwembad

Barnwood & Salvaged wood

interieur en exterieur

 

Barnwood is al een tijdje een gegeerde hype bij architecten en interieurbouwers. Dit type hout vinden we terug in de vorm van balken en planken van gedemonteerde oude schuren, hoofdzakelijk uit de Verenigde Staten en Canada. Barnwood uit Noord-Amerika heeft een gemiddelde leeftijd van 100 à 150 jaar.

 

Tijdens onze zoektocht naar hout over de hele wereld, uit oude gebouwen, schuren, of spoorwegen, vinden wij echt prachtstukken. Door deze vondsten te bewerken tot juweeltjes kunnen we u de meest uitzonderlijke wandbekleding bezorgen in Salvaged Wood.

Wandbekleding met een verhaal, met karakter. Elk stuk is uniek en rijk aan warmte. Deze stijl wordt gekenmerkt door de natuurelementen eigen aan het land van herkomst, het warme zuiden of het hoge noorden.

Contacteer ons

Burned wood

interieur en exterieur

 

Het verduurzamen van hout met oppervlakte verbranding is een meer dan 1000 jaar oude Japanse techniek en wordt “shou sugi ban” of “yakisugi” genoemd.

De Japanse architect Terunobu Fujimori heeft deze techniek aan het eind van de vorige eeuw weer in zijn ontwerpen opgenomen en daarmee onder de aandacht gebracht. Deze exclusieve Burned Wood designs werken zowel voor interieur en exterieur.

Bezoek onze toonzaal
Burned Wood
Hout interieur buiten

Thermowood

Gevelbekleding en terrassen

 

Hittebehandeld hout (zoals thermowood en thermo ayous) wordt wel eens beschouwd als een nieuwe houtsoort met een ‘natuurlijke’ duurzaamheid, vergelijkbaar met tropisch hardhout. Bij thermowood en thermo ayous is niet enkel de weerstand tegen houtrot optimaal verbeterd, maar is er ook een opmerkelijke verbetering in stabiliteit.

Het zwel-krimpgedrag en bijhorende tendens tot vervorming door vochtabsorptie wordt enorm verbeterd. Bovendien wordt dit hout op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Contacteer ons

Tropisch hardhout

Interieur, gevelbekleding en terrassen

 

Onder tropisch hardhout verstaan we hout van tropische bomen. Er wordt een selectie gemaakt op basis van duurzaamheid, stabiliteit en kwaliteiten. Door de uitstekende kwaliteit van het materiaal zal dit hout heel lang meegaan en onder invloed van de zon mooi vergrijzen. Aangezien er verschillende soorten hardhout bestaan, houdt u best rekening met de diverse eigenschappen.

Wanneer u ervoor kiest om te werken met ons tropisch hardhout, bent u er zeker van dat u duurzaam materiaal selecteert dat meer dan 25 jaar meegaat.

Bovendien zal uw project prachtig vergrijzen en zo een unieke uitstraling krijgen. U kan het ook behandelen met houtolie om de kleur naar uw hand te zetten.

Bezoek onze toonzaal
Zwembad

vertel ons over uw project

Heeft u plannen met uw terras, interieur, gevelbekleding of tuin? Wij denken graag mee én zorgen voor de perfecte uitvoering. Kom langs in onze toonzaal om alle mogelijkheden te bekijken.