Alphenberg leder is een gevoel

onmiskenbaar eigen en veelzijdig

 

Je denkt bij leder eerder aan bekleding dan aan een vloer, trap, haard, deur of wandbekleding.

Leder is een ‘contactmateriaal’: je weet hoe het voelt, een beetje zoals de bekleding van je autostoel, je lievelingsschoenen of het zadel van je paard.

Leder is in eerste instantie misschien minder vanzelfsprekend in je interieur, maar het heeft net die look and feel die jouw leef- en werkomgeving kan onderscheiden van al het voorspelbare.

Bezoek onze toonzaal
Houten muur met zithoek
Alphenberg offie

Lederen vloer

 

Een lederen vloer biedt de optimale uitstraling. Het verouderde karakter van leer wordt benadrukt door het materiaal effectief te gebruiken. Omdat geen twee huiden hetzelfde zijn, zal elke lederen vloer echt uniek zijn.

Elke vloer is ontworpen om de interieurstijl te ‘dragen’. Alphenberg vloeren zijn stevig en chic. En hoewel ze de toon zetten voor het interieur, zijn ze ook verrassend bescheiden. Ongeacht de stijl en ruimte zal een zorgvuldig gekozen meubelstuk er altijd fantastisch uitzien op een goed gekozen lederen vloer.

Lederen wandbekleding

 

Stijlvol, exclusief en volledig onderscheidend. Met leder kunnen de muren de toon zetten. Een lederen muur is een sensuele ervaring. Een streling voor het oog, geluidsreducerend en uiterst tactiel. We kunnen dus met recht zeggen dat lederen wandbekleding echt sensationeel is.

Vernibo levert lederen wanden in elke kleur, in elke maat en in speciaal ontworpen patronen of reliëf wanneer gewenst. Zo maken we van een gewone muur een blikvanger die zowel chic als trendy is, maar vooral tijdloos.

Bezoek onze toonzaal
Licht op wand
Omoda stair tundra

Lederen trappen

 

Een trap is een uitdaging. Voor elke architect en elke interieurarchitect is de trap een element dat echt de toon kan zetten. Het is dus geen verrassing dat we ons ook richten op afwerking, naast de constructie en de afmetingen.

De perfecte trap is niet alleen mooi. Hij is ook veilig, geluiddempend en duurzaam. De trap is immers een functioneel en veelvuldig gebruikt element in huis. Comfort is daarom een zeer belangrijke factor. Lederen trapbekleding biedt onbegrensde opties: voor een bestaande trap, maar ook voor nieuwe trappen en renovaties. Leer is sterk, zacht, geluiddempend en kan in elke gewenste maat of kleur gevormd worden.

Een lederen trap wordt mooier en persoonlijker naarmate hij meer wordt gebruikt. De ervaring van ons Alphenberg leder staat garant voor een eindresultaat op maat, waardoor er telkens een volledig individuele trap ontstaat.

Vraag een offerte aan

Lederen haarden

 

Een open vuur in een kamer voegt warmte toe, zowel letterlijk als figuurlijk. Het vuur wordt beschouwd als het midden van de kamer. Een open haard moet opgenomen worden in het totale interieurontwerp, vooral omdat dit vaak het centrum van sociale activiteit is. Hiermee wordt de open haard een echte blikvanger. Niet enkel in termen van het vuur zelf, of de illusie van een vuur, maar ook als een designelement in het interieur.

Boven het vuur hebben we de schoorsteen, de klassieke locatie voor een schoorsteenmantel, spiegel of familieportret. Maar waarom niet out-of-the-box denken met leder en je voorstellen hoe dezelfde schoorsteen eruit zou kunnen zien met een lederen bekleding? Funky, chic en uniek; geen twee leersoorten zijn hetzelfde én het voegt ook een vleugje warmte toe dat ideaal is voor de open haard.

Naast het vuur vinden we rust en gezelligheid, een plek waar de gekte van ons dagelijkse leven wegsmelt en de tijd stilstaat. Een schoorsteen met een lederen bekleding past perfect in dat plaatje: trendy, maar ook tijdloos.

Bezoek onze toonzaal
Titanium fireplace
Slaapkamer

Lederen deuren

 

Deuren maken zo’n duidelijk deel uit van een interieur dat we al eens dreigen te vergeten hoeveel impact ze hebben op de ruimtes waarin we wonen en werken. Alphenberg weet dat een deur zoveel meer kan zijn dan enkel een functionele toegang tot de ene of de andere kamer.

Een gemiddelde deur biedt een muuroppervlak van bijna twee vierkante meter, en dan zijn er nog de beide kanten! Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat we ervoor kiezen ons op deuren te concentreren. Het uiterlijk van een deur kan immers net zo belangrijk zijn voor een muur als een schilderij. Leer op een deur voegt een beetje ‘je ne sais quoi’ toe.

Een lederen deurbekleding heeft bijna grenzeloze toepassingen, zowel qua formaat en kleur, als patronen en reliëf. Er zijn ook andere kwaliteiten die een lederen deur vrijwel uniek maken, zoals duurzaamheid, brandvertragende eigenschappen en ruisonderdrukking.

Vraag een offerte aan

De creatieve vrijheid van leder

 

Ook meubels, headboards in de slaapkamer of decoratieve elementen kunnen voorzien worden van leder. Deze foto toont hoe het bad en de lavabo met leder zijn afgewerkt.

Bezoek onze toonzaal
Badkamer interieur
Tundra chocolat vloer muur

Waarom leder?

  • Sterk

  • Warm

  • Isolerend

  • Geluidsreducerend

  • Duurzaam

  • Brandvertragend

  • Onderhoudsarm

  • En bovenal erg mooi

Meesterschap, creativiteit & duurzaamheid

 

Er zijn maar weinig andere materialen die deze specifieke eigenschappen hebben. Vernibo kan aan bijna elke kleurvoorkeuren voldoen en een volledig op maat gemaakt product leveren.